ZVIZZER MARIN

Varför slita med poleringen mer än nödvändigt? Det finns en uppsjö av produkter för polering av båtar och de flesta av dem är tunga att arbeta med och kräver ofta polering i flera steg. Vi har låtit flera företag som arbetar professionellt med båtpolering testa ZviZZers system och responsen har varit överväldigande positiv. ”-Poleringen går snabbare och resultatet blir bra efter bara ett steg” är de vanligaste argumenten.

I praktiken

Polering av båt i Portugal. I videon används ZviZZer Cut & Shine tillsammans med ZviZZer Thermoullrondell. Resultatet blir blankt efter endast en polering trots en matt yta.

Polermedlet bryts ner efterhand man polerar vilket ger en hög initial avverkan men även en riktigt bra finish.

Referenser kan lämnas på begäran och kontakta oss gärna för demonstration om ni arbetar med båtpolering!

Marina polermedel - för enstegspolering

ZviZZers marina polermedel är ett avancerat och vattenbaserat polersystem som består av 5 olika polermedel med olika slipeffekt. Fördelen med Zvizzers system jämfört med de flesta andra marina polermedel är att finishen blir högre vilket gör att man oftast bara behöver polera en gång. Normal är att man polerar med ett grovt polermedel sedan ett finare och till sist lägger vax. Här sparar man minst ett steg med Zvizzers produkter.

Heavy Cut är det grövsta polermedlet och har störst slipverkan för riktigt matt och oxiderad lack eller gelcoat. Beroende på underlagets skick så kan man behöva efterpolera med ett finare polermedel eller med UV Shield för ett perfekt resultat. Övriga produkter ger oftast ett blank och hologramfritt resultat så att man kan lägga vax eller skydd direkt efter.

Volymen på dessa polermedel är 750ml.

Marina polerrodeller

Att använda rätt polerrondeller är lika viktigt som att använda det bästa polermedlet. ZviZZer har två sorters polerrondeller i den marina serien, Thermopads och Thermo-Ullpads. Dessa pads är det bästa du kan hitta på marknaden och ZviZZer är ensamma om Thermopads vilka har en helt unik sammansättning som gör polering effektivare och rondellerna mer hållbara.

Thermopads

Thermopads unika struktur gör att de inte mjuknar mer än marginellt av den värme som bildas. Detta ger en mer homogen avverkning och slipeffekt jämfört med traditionella skumrondeller. En ”vanlig” polerrondell som är hård när poileringen börjar blir ganska snabbt mjuk, och en mjuk polerrondell har inte speciellt hög slipeffekt. Detta innerbär att man får polera längre tid för att få bort repor och oxid… Thermo pads har en stabilare struktur vilket gör att effekten bibehålls på en högre nivå.

Thermopad Grön (Marin)
Hård trissa för hög avverkning, 180mm diameter. Hållbarheten för Thermopads är ca. 5x längre än för nprmala skumrondeller.

Rondellen kan använda på både oscillerande och roterande poilermaskin.

Thermopad Blå (Marin)
Medelhård trissa för normal avverkning, 180mm diameter. Hållbarheten för Thermopads är ca. 5x längre än för nprmala skumrondeller.

Rondellen kan använda på både oscillerande och roterande poilermaskin.

Thermopad Svart (Marin)
Mjuk rondell för hög finsih, 180mm diameter. Hållbarheten för Thermopads är ca. 5x längre än för nprmala skumrondeller.

Rondellen kan använda på både oscillerande och roterande poilermaskin.

Thermo-Ullpads

Thermo Ullpad (Marin)
Thermo-Ull pads har en skumkärna av Thermoskum och sedan naturlig ull som ger maximal ”Cut”. Polerrondellen har en diameter på 200mm. 

Rondellen är avsedd för roterande polermaskiner.