POLERONDELLER

Det ÄR skillnad på polerrondeller!

Fåtal tillverkare

Det finns bara ett fåtal producenter av det skum som används till polerrondeller och därför har många fabrikat ”samma” skum under olika varumärken. Alla har dock inte polerrondeller som den huvudsakliga produkten utan tillverkar skum för andra ändamål, deras kvalitet på rondeller är därför generellt av en lägre kvalitet. Därtill kommer efterarbeten med tillskärning, fasning och limning av velcro och även detta arbeta kan påverkar kvaliteten på slutprodukten.

Det finns några varumärken och leverantörer som har den bästa kvaliteten på skumrondeller och efterarbetet och bland dem finns ZviZZer. Inköp av stora volymer och färre mellanhänder gör att ZviZZers polerrondeller har de mest konkurrenskraftiga priserna. Det finns billigare rondeller men håller inte samma kvalitét vilket kan påverkar både effektivitet och hållbarhet. Detta gäller polerrondeller av standardskum, när det gäller Thermo pads ser det annorlunda ut…

Spara tid och pengar med Thermo pads

Thermo pads är en hel typ av skum som har gett polering med skumrondeller helt nya förutsättningar. Repor som man tidigare var tvungen att använda ullrondeller för att få bort kan man nu klar med skum istället. Fördelen är att resultatet blir mycket jämnare och man får inte lika många polerrosor om ens några. Genom att Thermo pads har en högre och jämnare avverkning går poleringen snabbare. Vanligt skum påverkas mer av den värme som uppstår vid poleringen och skummet mjuknar. Ett mjukt skum tappar snabbt polereffekten vilket gör att man måste använda längre tid för samma resultat. Thermo pads tappar också lite hårdhet men inte alls lika mycket som de vanliga padsen. 

En Thermo pad är något dyrare att köpa in, men skummets annorlunda struktur gör att de håller ungefär 5 gånger längre an vanliga rondeller så i slutändan blir kostnaden ganska mycket lägre om du använder Thermo! Men kostnaden som man sparar på rondeller är ändå av mindre vikt jämför med den tid du sparar. Tiden är företagets dyraste råvara..!

Endast ZviZZer har Thermo Pads

I nuläget är det bara ZviZZer som har Thermo Pads till försäljning, men fler kommer så småningom att ta efter då skillnaderna är så stora jämfört med de mer traditionella polerrondellerna. Men vänta inte utan gör din polering effektivare redan idag! För att använda både polerrondeller och polermedel på rätt sätt rekommenderar vi vår XviXXer-utbildning!

ZviZZer Thermo-pads

ZviZZer Thermopads är utvecklade för att passa både roterade och DA polermaskiner. De består av 2 sorters skum som är integrerade i samma rondell. I mitten finns ett hål för att avlasta rondellen vid användning.

Rondellerna kommer finns med diameterstorlek från 90mm till 160mm och tjockleken är från 20mm (se nedan). Skummet finns i de vanliga kvaliteterna från zviZZer där blå är den hårdaste. Skummet mjuknar när det är varmt som tabellen ovan visar.

Unika fördelar

 
  • Upp till 5x längre hållbarhet
  • Effektivare och snabbare polering
  • Bibehåller hårdheten* 

*Traditionella pads blir mjukare vid användning vilket drastiskt minskar den avverkande effekten. Thermopads har en annan uppbyggnad och blir bara marginellt mjukare vilket gör poleringen effektivare, mer konsistent och sparar i slutändan in dyrbar polertid.

Storlekar

Thermopads finns i följande storlekar och tjocklekar. Välj en stödrondell som passar till polerrondellens velcro för optimal prestanda.

SkumHöjdVelco
160 mm20 mm150 mm
135 mm20 mm125 mm
90 mm20 mm80 mm
   

Hårdheten på rondellerna

Nedan visas hur hårdheten på rondellens skum förändras när den blir varm. Allt skum blir mjukare vilket påverkar rondellens egenskaper. En mjuk rondell har inte samma avverkning som en hård. En mer värmestabil rondell är thermopaden, se nedan. 

ZviZZer standard-pads

Standardpads är avsedda att använda till roterande polermaskiner. Anläggningsytan är plan och velcron är lite mindre än rondellen för att den inte ska skada detaljer som kommer nära.

Rondellerna kommer finns med diameterstorlek från 80mm till 160mm och i tjocklekar från 12mm till 25mm (se nedan).

Skummet finns i de vanliga kvaliteterna från zviZZer där blå är den hårdaste. Skummet mjuknar när det är varmt som tabellen ovan visar.

Storlekar

Standardpads finns i följande storlekar och tjocklekar. Välj en stödrondell som passar till polerrondellens velcro för optimal prestanda.

SkumHöjdVelco
160 mm 25 mm150 mm
150 mm20 mm140 mm
150 mm12 mm140 mm
90 mm12 mm76 mm
80 mm20 mm76mm

 

Zvizzer Allrounder-pads

 

Allrounderpads är framtagna för att kunna användas till både roterande polermaskiner och DA-maskiner. Anläggningsytan är plan och velcron är lite mindre än rondellen för att den inte ska skada detaljer som kommer nära. Det finns ett hål i mitten som avlastar skummet. Mellan velcron och skummet finns ett extra lager speceialskum som gör att vibrationerna dämpas.

Rondellerna kommer finns med diameterstorlek från 95mm till 160mm och tjockleken är från 20mm (se nedan).

Skummet finns i de vanliga kvaliteterna från zviZZer där blå är den hårdaste. Skummet mjuknar när det är varmt som tabellen ovan visar.

Storlekar

Allrounderpads finns i följande storlekar och tjocklekar. Välj en stödrondell som passar till polerrondellens velcro för optimal prestanda.
SkumHöjdVelco
160 mm20 mm150 mm
135 mm20 mm125 mm
95 mm20 mm80 mm
   

Zvizzer Trapez-pads

 

Trapezpads är används till oscillerande / DA polermaskiner. Anläggningsytan är plan och hålet i mitten avlastar skummet vilket gör att temperaturen blir lägre.

Trapetsrondellerna kommer finns med diameterstorlek från 55mm upp till 165mm och i tjocklekar från 20mm till 25mm (se nedan).

Skummet finns i de vanliga kvaliteterna från zviZZer där blå är den hårdaste. Skummet mjuknar när det är varmt som tabellen ovan visar.

Storlekar

Trapezpads finns i följande storlekar och tjocklekar. Välj en stödrondell som passar till polerrondellens velcro för optimal prestanda.

SkumHöjdVelco
165 mm25 mm150 mm
145 mm25 mm125 mm
95 mm25 mm80 mm
70 mm20 mm55 mm
55 mm20 mm35 mm

ZviZZer Wool-pads WHITE

 

ZviZZers vita Wool-pads används till DA-maskiner. De är gjorda av syntetiska fibrer fastlimmade på en skumskiva vilket gör dem följsamma att arbeta med. Hålet i mitten avlastar rondellen och förlänger hållbarheten.

Avverkningen är högre med ull-rondeller vilket gör att de lämpar sig bra för sliprepor och oxiderade lacker.

Dimensionerna sträcker sig från 35mm upp till 165mm.

Storlekar

Wool pads White finns i följande storlekar och tjocklekar. Välj en stödrondell som passar till polerrondellens velcro för optimal prestanda.

YtaHöjdVelco
165 mm15 mm165 mm
155 mm15 mm155 mm
135 mm15 mm135 mm
80 mm15 mm80 mm
55 mm15 mm55 mm
35 mm15 mm35 mm

ZviZZer Wool-pads BLACK

Zvizzers svarta Wool-pads används till roterande maskiner. De är gjorda av äkta merinoull fastlimmade på en skumskiva vilket gör dem följsamma att arbeta med. Hålet i mitten avlastar rondellen och förlänger hållbarheten.

Äkta ull-rondeller ger den högsta avverkningen, vilket gör att de lämpar sig bra för sliprepor och oxiderade lacker.

Dimensionerna sträcker sig från 55mm upp till 165mm.

Storlekar

Wool pads black finns i följande storlekar och tjocklekar. Välj en stödrondell som passar till polerrondellens velcro för optimal prestanda.

YtaHöjdVelco
165 mm25 mm155 mm
145 mm25 mm125 mm
95 mm25 mm80 mm
70 mm20 mm55 mm
55 mm20 mm35 mm

Ull

ZviZZer Mikrofiber-pads

 

Zvizzer Microfiberpads är utvecklade för att användas med det populära ONE-systemet vilket fungerar som en en-stegsprodukt där man både avlägsnar repor och får ett fantastiskt resultat slutresultat i en aktion. 

Rondellerna finns med diameterstorlekarna 80mm, 135mm och 155mm. Tjockleken är endast 5 mm så vi rekommenderar att man använder en interfacerondell som anpassas efter lackens kvalitet. Det sparar rondellen och minskar värmen. 

 

 

Storlekar

Mikrofiberpads finns i följande storlekar och tjocklekar. Välj en stödrondell som passar till polerrondellens velcro och en interfacerondell som är anpassad efter mängden repor för optimal prestanda.

Yta Höjd Velco
155 mm 5 mm 155 mm
135 mm 5 mm 135 mm
80 mm 5 mm 80 mm
     

ZviZZer Mini-pads

Zvizzer har även s.k. minipads i samma skum som de övriga passen tillverkas av. Minipads används på min dre ytor där det är svårt att komma åt med de större rondellerna.

Finns i storlekarna  15x9mm och 25x9mm.

ZviZZer Interfacesystem

Interfacerondeller används mellan de stummare rondellerna, exempelvis mikrofiberrondeller, för att få en mjukare och mer följsam polering.

Fins med diametern 80mm, 130mm och 150mm.

Det finns även interfacerondeller till slippapperna då med hål för ventilation/utsug.

ZviZZer Stödrondeller

En bra stödrondell för poleringen enklare. Den ska vara lagom mjuk för att följa bilens konturer. ZviZZer erbjuder stödrondellerna i storlekarna 76mm, 125mm och 150mm.

Passar de flesta polermaskiner.

ZviZZer Pukpads

Pukpads kan man använda vid handpolering eller vid applicering av vax, vinyl, lackskydd etc. 

Storleken på handpoleringsskivorna är 110mm.